USA ajakirjandus, sh AP, Reuters ja New York Times toovad välja, et maailma suurima rahapesu uurimise keskmes oleva Danske Banki (DANSKE.CO) Eesti filiaali endise juhi surma ei hakata uurima, sest politsei sõnul ei leitud mehe kehalt "vägivallatundemärke ning miski ei viita ka õnnetusjuhtumile".

Reuters tõdeb, et Rehe surm raskendab tõenäoliselt Danske Banki Eesti operatsioonide uurimist, sealhulgas USA, Suurbritannia ja Taani ametivõimude poolt.

Wall Street Journal märgib, et tänavu märtsis Eesti ajalehele Postimees antud intervjuus ütles Rehe, et tema hinnangul olid panga rahapesu tõkestamise mehhanismid tol ajal piisavad. Hoolimata sellest, tundis ta enda sõnul vastutust.

Financial Times rõhutab siiski, et Rehe oli käimasolevas uurimises tunnistaja, mitte kahtlustatav.

Ühtlasi vahendatakse Danske Banki avaldust seoses Rehe surmaga: „Meil on kurb kuulda meie Eesti filiaali endise juhi Aivar Rehe surmast. Meie mõtted on tema perega. ”

Välismeedia toob välja, et Rehe oli mainekas Eesti pangandustegelane. Ta juhtis kümmekond aastat Danske Banki Eesti haru ajal, mil pangas toimus ulatuslik rahapesu. Danske Banki Eesti filiaali kaudu liikus 2007. aastast kuni 2015. aastani 200 miljardit eurot kahtlase päritoluga raha.

Jaga
Kommentaarid