Välismaalaste näol on tegemist peamiselt pealinnas Pyongyangis töötavate diplomaatidega, vahendab uudistekanal BBC.

Orienteeruvalt 200 välismaalast olid juba viimase 30 päeva jooksul viibinud isolatsioonis - kuid kuna see lõppes, otsustati karantiini pikendada.

Põhja-Korea ei ole seni teatanud ühestki uue viiruse Covid-19 juhtumist, kuid see ei tähenda, et neid ei ole, arvestades, et paariariik, millel on tihedad sidemed Hiinaga, püüab üldjuhul negatiivset kajastust vätlida.

Afganistan ja Dubai teatasid esmaspäeval, et avastasid nädalavahetusel oma esimesed juhtumid, ja Kuveidi teatel olid kolm Iraanist naasnud inimest viirusesse nakatunud.

Covid-19 viirus, mis sai alguse Hiinast Hubei provintsist, on tänaseks levinud vähemalt 29 riiki, neist raskemal kujul Iraani, Lõuna-Koreasse ja Itaaliasse.

Tervishoiueksperdid on avaldanud muret, et Põhja-Koreal, mille suhtes kehtib ulatuslik rahvusvaheliste sanktsioonide pakett, puudub tervishoiualane infrastruktuur nakatunute testimiseks ja raviks ning et iga haiguspuhang võib hakata kiiresti kontrollimatult levima.

Hetkel peavad kõik Põhja-Koreasse saabuvad välismaalased olema karantiinis 30 päeva.

Põhja-Korea võimud otsustasid sel nädalal tühistada ka iga-aastase Pyongyangi maratoni, millest võtavad tavaliselt osa inimesed kogu maailmast.

Võimude teatel jälgitakse hetkel umbes 3000 inimese tervislikku seisundit Põhja-Pyongani provintsis - Hiinaga piirnevas riigi loodeosas - seoses neil väidetavalt ilmnevate sümptomitega.