Teisipäeval toimus Merkeli partei kampaaniaüritus Berliini lähistel, Bradenburg an der Havelis, kus teda võeti vastu AfD vastuprotestiga, milles partei toetajad hõikusid 40 minutit "Merkel maha!". Reedel, sarnasel protestil Tüüringu liidumaal, viidi haiglasse 21-aastane neiu, kellel oli seljas CDU logoga t-särk. Kohalik meedia vahendas, et olukord oli ohtlik ning hirmutav, ajal mil turvatöötajad kaitsesid liidukantslerit.

Merkel on ise Ida-Saksamaalt pärit ning esimene liidukantsler sellest riigi osast.

Saksi-Anhalti liidumaal, kus AfD pälvis mullustel kohalikel valimistel 31,9% häältesaagist, võttis Merkeli vastu publik, kes lehvitas vene lippe ning hüüdis "Kasi minema!".

Viiel Ida-Saksa liidumaal kampaaniat tegevat CDU esinaist võtavad vastu plakatid "Merkel peab kaduma!" (Merkel muss weg), mis on saanud inspiratsiooni Berliini müüri langetamise aegu kasutatud lööklausetest. Protestide ajal hüütakse kõnedest üle ning puhkevad sõnavahetused kohal viibivate CDU ja AfD toetajate vahel.

Oma kõnedes on Merkel paremäärmustlust adresseerinud ka protestide ajal, rääkides, et probleeme ei lahendada karjudes. Ühes oma kõnes tuletas ta AfD toetajale meelde, et kristlikud demokraadid ei moodusta mitte mingil juhul koaltsiooni parempoolse AfD-ga või vasakpoolse Die Linke'ga.

Hoolimata protestides on Merkeli partei reitinguküsitlustes juhtimas. Sellegipoolest peab partei tõenäoliselt sõlmima koalitsiooni. Eksperdid spekuleerivad, kas seda tehakse sotsiaaldemokraatliku erakonnaga (SPD) või luuakse nn "Jamaika koalitsioon", kus koos töötavad CDU, Vabad Demokraadid ning Rohelised. Samas näitab Spiegeli andmetel üks hiljutine uuring, et pool Saksamaa valijaskonnast pole veel otsustanud, kellele oma hääl 24. septembri valimistel anda.

Merkel ja SPD esimees Martin Schulz peavad pühapäeval teledebatti, kus nelja riikliku telekanali saatejuhid saavad kandidaate küsitleda.