Raamatupoe sabas seisnud Mauno ütles Delfile, et tema kindel valik on Sauli Niinistö ning et valik sai ametlikult kirja ka hommikul valimisjaoskonnas käies.

"Niinistö on kõige vähem radikaalne ning ta oskab rahandusministrina Soome majandust parandada," kinnitas Mauno.

Helsingi tänavatel ei ole näha liiga palju inimesi, mitte rohkem kui tavaliselt. Presidendivalimiste pühapäeva ei reeda miski. Valimisjaoskonnad on pooltühjad ning suurt tõmblemist ei ole. Põhjuse leiab väga suures eelvalimistel käinute hulgas. Ligi 30 protsenti soomlasi käis valima nädalapikkuse eelvalimisperioodi jooksul. Eevalimised toimusid 11-17. jaanuaril.

Eelvalimistel andis oma hääle Rootsi erakonna kandidaadi Eva Biaudet poolt ka 25 aastane Helsingi elanik Riika, kes valis Biaudet peaasjalikult kuna tegemist on naiskandidaadiga.

"Senini on naine Soome presidendina hästi ennast õigustanud, miks mitte samamoodi ka jätkata. Eriti veel kui presidendil on Soomes pigem esindusseisus, kui reaalne võim," sõnas Riika.

Soome presidendivalimiste teise vooru tulemused peaksid olema selged täna õhtul kella 23ks. Siis on teada, kas presidenti valit Soomele juba esimeses voorus või lähevad kaks enim hääli saanud kandidaati 5. veebruaril toimuvasse teise vooru. Valmisjaoskonnad suletakse täna kell 20.00.