Kolmapäeval Valgevene iseseisvuspäeva tähistamiseks pealinnas Minskis korraldatud pidustuste käigus plahvatasid seniteadmata põhjusel võimsad ilutulestikupatareid. "Toimus neli kontrollimata plahvatust," kinnitab Valgevene uurimiskomitee oma pressiteates."Selle tulemusel hävisid ilutulestikupatareid ning vähemalt 10 kodanikku sai viga." Neist üks, 64-aastane naine, suri kohapeal. Kinnitamata andmetel oli põhjuseks kaelavigastus lendavast metallitükist.

Uurimiskomitee avas sündmuse asjaolude selgitamiseks kriminaaljuurdluse, märgib kohalik uudisteportaal Tut.by. Õnnetus jäi ka mitmete pealtvaatajate kaamerapildile. Kõige tugevamale, eredale sähvakule järgneb suur suitsusammas. Kuulda on ka klaasi klirinat - purunesid läheduses paiknenud sõjaväeautod ning ümbruskonnas asunud elumajade aknad.

Üks õnnelikuma lõpuga vahejuhtum toimus ka sõjatehnika lahkumisel iseseisvuspäeva paraadilt. Tut.by portaalile on saadetud video, kus tank T-72 väljub tänaval liikudes juhi kontrolli alt ning peatub napilt enne kõnniteed, kus liigub inimene.
Valgevenes tähistatakse iseseisvuspäeva nime all Minski vabastamist Saksa Wechrmachti kontrolli alt 1944. aasta 3. juulil. Tänavu osalesid selle auks korraldatud paraadil lisaks Valgevene relvajõududele ka Vene armee "Iskander" raketisüsteemid ning Hiina sõdurid.