“Teades kõike, mida me nüüd teame, ei oleks viidet Iraagi üritusest Aafrikast uraani omandada tohtinud riigikõnesse panna,” vahendas leht Bushi administratsiooni kõrgema ametniku sõnu Valge Maja volitatud teadaandes.

Avaldus oli vastuseks küsimustele Briti parlamendikomisjoni aruande kohta, mis kahtles Briti luureandmete usaldatavuses, millele Bush oma 28. jaanuari kõnes toetus, ütles Post.

Esmaspäeva hilisõhtul tehtud avaldus samahästi kui möönis, et presidendi uraaniostuväite aluseks olnud luureandmed olid valed, ütles leht.

Valge Maja esindajailt pole teisipäeval selle kohta veel kommentaare saadud.

Nii Suurbritannias kui Ühendriikides on puhkenud vaidlused süüdistuste asjus, et valitsused võisid massihävitusrelvade kohta käivate luureandmetega manipuleerida, et Iraagi ründamist õigustada.

Okupatsiooniväed pole Iraagist leidnud mingeid tõendeid massihävitusrelvade olemasolust.

Rahvusvaheline Aatomienergiaagentuur teatas märtsis, et teade, nagu oleks Iraak Nigerilt uraani ostnud, põhines võltsitud dokumentidel. Endine USA Gaboni suursaadik Joseph Wilson paljastas pühapäeval ajalehele New York Times ja telekanalile NBC, et käis 2002. aastal Aafrikas väidetava uraaniostu tausta uurimas ning teatas CIA-le, et on väga kaheldav, kas selline tehing üldse kunagi toimus.