Vaid tunde hiljem eitas Mulvaney selliste sõnade ütlemist, vahendab CNN.

Dramaatiline ülestunnistus leidis aset kohaliku aja järgi pärastlõunasel pressikonverentsil, kus Mulvaney kinnitas, et teadis ainult USA taotlusest uurida demokraatide rahvuskomitee serveri kasutamist, mida 2016. aasta valimiskampaania ajal häkiti, aga SMS-id USA diplomaatide vahel näitavad jõupingutusi, et panna Ukraina võtma uurimise alla ettevõte Burisma, mille juhatuses oli USA endise demokraadist asepresidendi Joe Bideni poeg.

„Sellepärast me raha kinni hoidsime,” ütles Mulvaney, olles viidanud 2016. aastaga seotud juurdlusele ja Trumpi laiemale murele korruptsiooni pärast Ukrainas.

Trump on nädalaid eitanud igasuguse poliitilise vahetuskauba nõudmist seoses julgeolekuabi kinnihoidmisega Ukrainale. Mulvaney aga kinnitas selle olemasolu ja ütles: „Saage sellest üle.”

„Me teeme seda välispoliitikaga kogu aeg,” sõnas Mulvaney Trumpi administratsiooni mõjutamispoliitika kohta.

Eile õhtul püüdis aga Mulvaney väita, et ei tunnistanud vahetuskauba nõudmist, vaatamata sellele, et talt küsiti selgelt, kas Trumpi administratsioon hoidis raha Ukrainale kinni, et saavutada juurdlus demokraatide rahvuskomitee serveri kohta, ja ta vastas jaatavalt.

„Ainsad põhjused, miks me raha kinni hoidsime, olid mure teiste riikide toetuse puudumise ja mure korruptsiooni pärast,” teatas Mulvaney kirjalikus avalduses, lisades: „Abivoo jaoks ei olnud kunagi mingit tingimust, mis oleks olnud seotud demokraatide rahvuskomitee serveri asjaga.”

Trumpi administratsiooni praegused ja endised ametnikud on paljastanud kongressile tunnistusi andes, et ka Trumpi ja Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi kohtumisele Valges Majas seati tingimuseks see, et Ukraina peaks alustama poliitiliselt laetud juurdlusi.