USA president Donald Trump andis sellest teada kolmapäeva õhtul oma Twitteri kontol, märkides, et „õige pea pärast Brett Kavanaugh kinnitamist (loodetavasti) USA ülemkohtunikuks” lahkub oma kohalt advokaat McGahn. „Olen töötanud koos Doniga pikka aega ja hindan tõesti tema teenistust!” säutsus Trump.

USA riigipea tähtsaim õigusnõunik lahkub Valgest Majast tõenäoliselt veel enne, kui eriprokurör Robert Mueller jõuab oma uurimisega Venemaa sekkumisest ja Trumpi kampaania võimalikust kokkumängust lõpule.

50-aastane advokaat on ajakirjanduse teatel üks neist, kelle nõu president Trump ka kuulda võtab. Teadaolevalt suutis just tema veenda presidenti mitte vallandama eriprokurör Muellerit ega justiitsminister Jeff Sessionsit, andes presidendile ka üldisemat nõu, kuidas juurdlusega toime tulla, olemata sealjuures asjaga tegelev jurist (presidenti esindab selles Rudy Giuliani -toim).

Ta on tänaseks ka üks vähestest veel endiselt Valges Majas olevatest inimestest, kellel oli Trumpi valimiskampaania juures oluline roll: nimelt oli ta toona Trumpi peanõustaja.

Alles hiljuti sai teatavaks, et eriprokurör Muelleri meeskond küsitles teda kümneid tunde kui üht olulist tunnistajat: väidetavalt võib tal olla olulist teavet kuriteo kohta, mis puudutab riigipeapoolset õigusemõistmise takistamist.

McGahn on juba kümnes advokaat, kes otsustab Trumpi ametiajal ametist lahkuda.