Sky Newsi intervjueeritud Niknam Hussain tundis Lewthwaite'i, kui viimane elas nooremana Inglismaal Aylesburys, vahendab MTV3.

„Ta oli üsna tavaline ja normaalne. Ta liikus siin ringi, käis samades koolides ja sai oma perekonnaga hästi läbi,“ rääkis Hussain.

Interpol on Suurbritannia kodaniku Samantha Lewthwaite'i kohta välja andnud rahvusvahelise vahistamiskäsu seoses kavaga rünnata 2011. aastal Kenya kuurorti. Interpoli tagaotsimiskuulutuse järgi kahtlustatakse Lewthwaite'i muu hulgas lõhkeainete omamises 2011. aastal.

Interpol ei otsi Lewthwaite'i seega Nairobi ostukeskuse ründamisega seoses.

29-aastane islamiusku pöördunud Lewthwaite sai hüüdnime Valge Lesk pärast seda, kui tema mees Jermaine Lindsay 2005. aasta Londoni terrorirünnaku käigus end metroos õhku lasi. Kokku hukkus siis 52 inimest.

Pärast Londoni terrorirünnakut mõistis Lewthwaite need karmilt hukka, kuid kadus seejärel avalikkuse eest.

2012. aasta märtsis seostati tema nime Kenyas mässuliste tegevusega. Kenya võimude teatel sõitis Lewthwaite koos grupi teiste välismaalastega 2011. aastal Kenyasse eesmärgiga korraldada pommirünnak Kenya rannikul. Lewthwaite oli siis uuesti abiellunud Kenya mehega ning oli rase.

Võimude teatel vastutas ta kavandatud pommirünnaku finantseerimise eest. Kahtlustati, et ta üüris Mombasas mitmeid maju lõhkeainete kogumise tarvis.

Võimud teatasid, et leidsid ühest majast samasuguseid lõhkeaineid kui need, mida kasutati Londoni rünnakus. Väideti, et 2011. aasta rünnakut kavandanud grupp oli kontaktis Somaalia rühmitusega al-Shabab, mis on võtnud vastutuse Nairobi kaubanduskeskuse rünnaku eest.

Kenya politsei teatel leiti 2011. aasta detsembris ühest Mombasa majast naine, kes arvati olevat Lewthwaite. Ta näitas aga Lõuna-Aafrika Vabariigi passi, misjärel ta vabaks lasti.

Hiljem tegi politsei kindlaks, et pass oli võltsitud, aga naist enam ei leitud.