„Kümme aastat tagasi, kui ma töötasin esimese asepeaministrina, teatati mulle, et Venemaa loodusteaduste akadeemia, mis on ühiskondlik organisatsioon, võttis vastu otsuse anda mulle „auakadeemiku“ nimetus. Ma ei nõustunud mitu kuud märki ja diplomit vastu võtma. Aga lähedased sõbrad rääkisid mulle augu pähe, viidates sellele, et keelduda on ebaeetiline,“ kirjutas Kadõrov, vahendab Lenta.ru.

Kadõrov lisas, et aunimetus anti talle edu eest rahu ja stabiilsuse taastamisel Tšetšeenias, „igapäevase töö eest sõjaväelaste ja Tšetšeenia elanike elude päästmisel“. Ta rõhutas, et „Venemaa loodusteaduste akadeemia juhtkond ei ole kunagi väitnud, et nimetus on antud teadustööde eest“.

Krasnojarski linnanõukogu liige Konstantin Sentšenko kirjutas 14. jaanuaril Facebookis, et Kadõrov on akadeemiku nimetust diskrediteerinud, sest kannab kolmeklassilist haridust omades nimetust, mida on kandnud Venemaa helgeimad pead. Hiljem, pärast vestlust Kadõroviga, Sentšenko vabandas tema ees.

Kadõrovil on kümneid autasusid ja aunimetusi. Ta on tänapäevase humanitaarakadeemia ja Tšetšeenia riikliku ülikooli auprofessor, Tšetšeeni Vabariigi teeneline ehitaja, motoklubi Ööhundid Tšetšeenia osakonna auesimees ning lõbusate ja leidlike klubi (KVN) Tšetšeenia liiga president. Kadõrovil on orden teenete eest valimiste organiseerimisel, medal Krimmi vabastamise eest, orden omakasupüüdmatu töö eest laste nimel, headuse orden ning aunimetus teeneline inimõiguste kaitsja.