Kuberner üritas lisaks ühelt USA juhtivalt ajalehelt, Chicago Tribune’ilt välja pressida tema suhtes kriitiliste ajakirjanike vallandamist, teatab Reuters.

Obama on end juba pikka aega oma koduosariigi kubernerist distantseerinud, kuid Blagojevichi vahistamine heidab tõenäoliselt varju ka temale. Obama väitis, et uudis „kurvastab ja kainestab” teda ning et ta pole oma senatikoha müümiskatsetest teadlik.

Illinoisi osariigi seadusandjad kavatsesid seadust muuta nii, et senati asendusliige selguks spetsiaalsete valimiste tulemusena, mis tähendaks, et valijate soovi korral võiks selleks saada ka vabariiklane.

Lindile jäänud vestluses ütleb Blagojevich, et koht senatis on nii väärtuslik, et seda ei anta ära mitte millegi eest. Blagojevich ütleb, et määrab ametisse kasvõi iseenese, kui koha eest midagi ei saa.

Kuberner ja tema personaliülem John Harris võeti vahi alla nende Chicago kodudes. Blagojevich vabastati hiljem ilma kautsjonita.

Blagojevichile ja Harrisele esitati mõlemale süüdistus kirjaliku pettuse kavandamises ja altkäemaksu võtmises annetuse näol.

Nende süüdistuste eest võib mehi oodata vastavalt 20- ja 10-aastane vanglakaristus ning kuni 250 000 dollariline trahv.

Süüdistuste järgi pani Blagojevich müüki USA senaatori ametissenimetamise ja kuritarvitas oma ametikohta ajakirjanike kriitika mahasurumiseks.