Neljapäeval toimus Tel Avivi bussipeatuses pommiplahvatus, milles hukkus neli iisraellast. See esimene plahvatus ligi kolme kuu jooksul ja toimus mõni minut pärast Gaza õhurünnakut, millega Iisraeli armee tappis islamisissi, tema asetäitja ja kolm juhuslikku möödakäijat.

Palestiina liidrid mõistsid mõlemad juhtumid hukka, kuid hoiatasid, et Iisraeli jätkuvad haarangud ja läbiotsimised islamiäärmuslaste vahistamiseks kahjustavad Egiptuse püüdeid vaherahu saavutada.

Iisraeli ametnikud omakorda süüdistavad Palestiina Omavalitsust tegevusetuses äärmusrühmituste ohjeldamisel.

Peaminister Ariel Sharon on ähvardanud ühepoolsete julgeolekupiiride kehtestamisega, kui paari järgneva kuu jooksul USA algatatud rahu teedekaardi rahuplaanist asja ei saa.

Poliitikaallikad on arvamusel, et vägivalla jätkudes on Sharon sunnitud oma ähvarduse teoks tegema.

“Keedudes võitlemast terrorismi vastu sunnivad nad (palestiinlased) meid rakendama uut võimalust, mille nad ise kohe tagasi lükkasid,” ütles üks kõrge poliitikaallikas.

Sharoni väljatoodud ühepoolsed sammud sisaldaks mõnede juudiasunduste likvideerimist ja piiride tähistamist viisil, mis kärbiks võimaliku Palestiina riigi territooriumi.

Iisrael ehitab Läänekaldale turvatara suitsiiditerroristide ja palestiinlastest ründajate vastu, kuid mitmes kohas lõikub tara sügavale palestiina aladele.

“Kui keegi on süüdi nende tarastamises, selles õudusunenäos, et nad jäävad aedikusse nagu kariloomad, siis on see (Palestiina liider Yasser) Arafat, ütles Iisraeli allikas.

Iisrael peab Arafatti äärmuslaste ässitajaks ja süüdistab kõigis rünnakutes teda.