Briti ajaleht Daily Telegraph uuris, milline on maailma kurikuulsamate isevalitsejate ja muude kurikaelte muusikamaitse.

Robert Mugabe: Cliff Richard

Zimbabwe president olevat 1980. aastal virisema hakanud, kui kuulis, et Zimbabwe iseseisvuspidustustel esineb Bob Marley. Mugabe oleks eelistanud „igihaljast” Cliff Richardit.

Kõigest hoolimata toimus Marley kontsert, mida külastas 100 000 inimest, teiste seas ka prints Charles.

Osama bin Laden: Whitney Houston

Sudaani poeet Kola Boof, kes väidab, et al-Qaida juht pidas teda 1996. aastal seksiorjana, kirjutab bin Ladeni armastusest Van Haleni, B-52s-i ja eelkõige Whitney Houstoni vastu.

Boofi sõnul tahtis „vaga peoloom” Ameerika diivaga kohtuda, ta oma Sudaani majja tuua ning tappa Houstoni tolleaegse abikaasa Bobby Browni.

Kolonel Muammar Gaddafi: Lionel Richie

Liibüa isevalitseja küsis Richie’lt autogrammi, pärast seda kui viimane 2006. aastal Liibüas „rahukontserdil” esines. Kontserdiga tähistati 20 aasta möödumist USA õhurünnakust Tripoli vastu, milles hukkus Gaddafi adopteeritud tütar Hanna.

Slobodan Milošević: Frank Sinatra

Endine Jugoslaavia president Milošević, kes suri, olles kohtu all inimsusevastaste kuritegude eest, kuulas tihti oma vangikongis Sinatra laulu „My Way”.

Kim Jong Il: Eric Clapton

Clapton jättis kasutamata võimaluse olla esimene Lääne artist, kes esineb Põhja-Koreas, kuhu teda eelmisel aastal kutsus diktaator Kim Jong Il ise. Diktaatori poeg Kim Jong Chul on väidetavalt suur Claptoni fänn ja on käinud neljal Claptoni kontserdil Saksamaal.

Mahmud Ahmadinejad: Chris de Burgh

Iiri ballaadilauljale anti eelmisel suvel luba esineda Iraanis, kuid kontserdid jäid puhkenud rahutuste tõttu ära. De Burghist oleks saanud esimene Iraanis esinenud Lääne artist pärast 1979. aasta islamirevolutsiooni.