Võimud jätkavad Jürvetsoni ehk Jane Doe nr. 59 mõrvajuhtumi uurimist ja on saanud uusi juhtlõngu.

Uurimise keskpunktis on tundmatu mees nimega Jean. Just tema pärast kolis neiu ka Hollywoodi, usub politsei. Reet elas neljakorruselise hoonega aadressil 5311 Melrose Avenue, kus resideerus teadaolevalt ka politseile huvi pakkuv mees.

„Ta on nagu kummitus. Kõik on temast kuulnud, aga keegi ei ole teda leidnud,“ tõdes juhtumiga tegelev politseiametnik Louis Rivera.

Jeani tuttav Paul Robert, kes elab Montrealis, kirjeldas Jeani kui inimest, kes kunagi ei istunud ja oli alati valmis lahkuma. „Ta näojooned joonistusid välja varjudest,“ märkis Robert. Mees tõdes aga, et ei tea, kus Jean praegu on.

Los Angelese politsei tegi hiljuti kindlaks naise, kelle ligi 150 noahoobiga surnukeha leiti 1969. aastal kurikuulsa Mansoni Perekonna nimelise sekti tegutsemispaiga lähedusest. Tegemist oli Rootsis sõjapõgenike perekonnas sündinud Eesti juurtega Reet Jürvetsoniga, kelle vend Tõnu Jürvetson oli Konstantin Pätsi venna Voldemari tütrepoeg.

Juhtumisse tuli pööre, kui Reeda sõber leidis mullu suvel naisest pärast surma tehtud foto ja helistas Reeda õele Annele, kes võttis ühendust politseiga. DNA-proov, mis seejärel võeti, klappis Anne omaga.

"Viies võim" läheb eetrisse CBC ja CBC uudiste võrgustiku kaudu. Saade on olnud eetris alates 1975. aasta septembrist ja keskendub peamiselt uurivale ajakirjandusele. 1983. aastal võitis saade dokumentaalfilmide kategoorias ka Oscari. Tegemist oli ühe Kanadas kaduma läinud teismelise otsingutest tehtud looga ja selle lavastaja on John Zaritsky.

Loe Reet Jürvetsoni saaga kohta rohkem siit!