Keskuse pressisekretäri Lidia Avdejeva sõnul analüüsivad eksperdid hetkel lennu telemeetrilisi andmeid ning aparaati otsitakse ka selle eeldatavas maandumispaigas Kamtšatkal.

Ta märkis, et unikaalse eksperimendi tulemustest saab rääkida alles pärast aparaadi ülesleidmist.

Moderniseeritud pidurdusseadmega kosmoseaparaat on mõeldud veoste orbiidilt Maale toomiseks, aga ka teistele planeetidele maandumiseks. Venemaa teatel on aparaadil unikaalne ankurdamisseade, mis võimaldab aparaadil kinnituda rahvusvahelise kosmosejaama külge, aga maanduda ka teistel planeetidel. Uudisteagentuuri Itar-Tass teatel võidakse seadeldist tulevikus kasutada ka astronautide tagasitoomiseks rahvusvahelisest kosmosejaamast.

Kosmoselaeva lennutas üles Vene Põhjalaevastiku allveelaev Rjazan (NATO klassifikatsiooni järgi Delta-4), mille komandöriks on esimese järgu kapten Tagir Kajajev.

Vene mereväe pressiesindaja Igor Dõgalo teatel teostati kosmoselaeva start kanderaketi Volna abiga. Rakett valmistati Makejevi-nimelises konstrueerimisbüroos ballistilise raketi RSM-50 baasil.

Telemeetriliste lennuandmete kohaselt läks Demonstratori orbiidile jõudmise ja atmosfääri sisenemise katse edukalt.

Vene kaitsetööstuskompleksi esindaja selgitas, et selle katsega tahetakse täiustada lennuaparaatide kosmosest tagasituleku ja atmosfääri laskumise tehnoloogiat, milles kasutatakse pneumaatilisi pidurdusseadmeid. Selle tehnoloogia väljatöötamine algas juba projekti Mars-96 jaoks. Selle tehnoloogia kasutuselevõtuga peaks eeldatavalt suurenema kasuliku laadungi osakaal maanduri üldmassis, kusjuures kulud peaksid märgatavalt vähenema. Uue Vene tehnoloogia kasutamisdiapasoon ulatub planeetide uurimisest ja Rahvusvahelisel Kosmosejaamal kasutamisest maapealsete päästeülesannete lahendamiseni.