Saksa nädalakiri Der Spiegel kirjutab, et formulari töötasid välja kontsern Deutsche Bahn koos peaaegu kõiki riiklikke ja eraraudteefirmasid ühendava liiduga TBNE - sel moel hakkab see reisijate õigus kehtima peaaegu kõigil liinidel.

Vajaliku blanketi võib hankida nii rongist, vaksalist kui ka internetist alla laadida. Vaidlusaluste küsimuste lahendamiseks luuakse AFP teatel eriorgan, mille pädevusse hakkab lisaks raudteele kuuluma ka lennu- ja muu maapealne transport.

Vastavalt uutele reeglitele hüvitatakse reisijale tunnise hilinemise või reisi viibimise puhul 25 protsenti piletihinnast, rohkem kui kahe tunni puhul 50 protsenti - seda sõltumata sellest, kas tegu on linnalähi- või pikamaarongiga.

Lisaks, kui rong hilineb kõigest viis minutit ja reisija ei jõua seetõttu teisele rongile ümber istuda ning jääb lõppkokkuvõttes sihtkohta hiljaks rohkem kui tunni võrra - on talle samuti hüvitis ette nähtud.

Kui rongi väljumine viibib 60 minutit, siis võib reisija loobuda sõidust ja nõuda raha tagasi, kui 20 minutit, siis saab sama piletiga istuda teisele rongile.

Juhul kui reisija hilines rongifirma süü tõttu viimasele ümberistumisele, siis firma peab hüvitama tema kulud kuni 80 euro (kuni 1300 krooni) ulatuses - raha, mis kuluks reisijal taksole või bussile, et jõuda sihtkohta. Sõltuvalt asjaoludest peab rongifirma hoolitsema ka reisija tasuta ööbimise eest.