BBC teatel on Tuskil on kavas arutada Euroopa Liidu ja NATO tippametnikega ka Venemaa-teemalisi küsimusi, nagu näiteks endaga palju kära kaasa toonud ameeriklaste plaanitava raketitõrjekilbi rajamine Poola ja Tšehhisse.

Tusk lubanud siluda Poola ja Euroopa Liidu vahelisi suhteid, mis pingestusid eelmise euroskeptilise konservatiivist peaminister Jarosław Kaczyński valitsemise ajal. Tusk kavatseb hakata ajama võrreldes oma eelkäijaga konstruktiivsemat ja leebemat poliitikat.

Näiteks eelmine peaminister Kaczyński rabas oma euroliidu kolleege avaldusega, et Poola peaks 27-liikmelises ühenduses saama suurema hääleõiguse, sest sakslased tapsid Teises maailmasõjas kuus miljonit poolakat.

Teiste seas kohtub Tusk Euroopa Komisjoni presidendi José Manuel Barrosoga, kellega arutatakse Venemaa, Poola ja Euroopa Liidu vahelisi suhteid. Murelapseks on Poola vastasseis uuele EL-Vene partnerluslepingule — põhjuseks venelaste kehtestatud impordikeeld Poola lihasaadustele.

Tusk soovib ära kuulata NATO peasekretär Jaap de Hoop Schefferi arvamuse Ameerika Ühendriikide raketitõrjekilbi kohta ja seda enne jänkidega kõneluste jätkamist.