Uus-Meremaa terviseminister COVID-19 teemal Chris Hipkins ütles pühapäeval, et nakatunuteks on Aucklandist pärit abielupaar ja nende tütar. Tema sõnul viiakse hetkel läbi geneetilised uuringud, selgitamaks välja, kas pere nakatus mõne tavapärasest ohtlikuma koroonatüvega, vahendab Reuters.

Kuigi tegemist oli esimeste juhtumitega alates 24. jaanuarist, otsustas peaminister Jacinda Ardern naasta pealinna Wellingtoni. Algse päevakava kohaselt pidi ta täna pärastlõunal osalema Aucklandis seksuaalvähemuste toetuseks toimuval üritusel.

Ardern teatas, et 1,6 miljoni elanikuga Auckland läheb juhtumite avastamise tõttu tänasest kolmeks päevaks lukku ning kõik peale hädavajalike kaupluste ja asutuste töötajate peavad jääma koju.

"Meie süsteem on tööle rakendunud," ütles Hipkins erakorralisel pressikonverentsil. "Üritame kõik faktid võimalikult kiiresti kokku koguda. Ja süsteem, mis on meid varem nii hästi teeninud, valmistub seda uuesti tegema. "

Uus-Meremaa, mis oli kuni jaanuari juhtumini kaks kuud täielikult koroonavaba, alustab oma viie miljoni elaniku kaitsepookimist järgmisel nädalal tänu Pfizer-BioNTechi vaktsiini oodatust varasemale riiki jõudmisele.