„On riike, mis suruvad oma tahet peale nii läänele kui ka idale,“ ütles Venemaa rahvusvahelise informatsiooniagentuuri Rossija Segodnja peadirektor Dmitri Kisseljov. „Kus iganes nad sekkuvad, järgnevad verevalamine, kodusõjad ja värvilised revolutsioonid. Terved riigid lagunevad. Iraak, Liibüa, Gruusia, Ukraina, Süüria, kui nimetada vaid mõnda. Paljud inimesed juba mõistavad, et maailm ei pea tingimata uskuma, et Ühendriikide tegevus sobib kõigi jaoks. Venemaa pakub maailmale mudelit, mis põhineb kogu inimkonna austamisel. Me usume mitmepalgelisse, multikultuursesse maailma ja meil on palju liitlasi. Et edendada seda maailmavaadet, esitleb meie meediagrupp uut ülemaailmset kaubamärki, Sputnikut.“

Sputnik näitab enese sõnul teed mitmepooluselisse maailma, mis austab iga riigi rahvuslikke huve, kultuuri, ajalugu ja traditsioone.

„Selles maailmas on Jaapan jaapanlik, Türgi türgilik, Hiina hiinalik ja Venemaa venelik,“ teatas Kisseljov. „Me ei väida, et teised rahvad peaksid omaks võtma vene eluviisi. Me usume, et igaühel on õigus elada omamoodi. Meie maailmavaate juured on rahvusvahelises õiguses. Rahvusvaheliste suhete käimas olev evolutsioon on hea meile ja hea inimkonnale. Me ei ole riikides, kus me tegutseme, opositsiooniline meediaväljaanne. Me säilitame head suhted kõigiga.“

Rossija Segodnja peatoimetaja Margarita Simonjani sõnul ei saa Moskvas töötavad ajakirjanikud kohalikust tegelikkusest aru nii hästi kui kohalikud ise ega saa kaasata kohalikke uudistetootjaid ja eksperte, mistõttu hakatakse pea kõiki raadioprogramme ja veebilehti tootma kohapeal.

Igas riigis, kus Sputnik tegutseb, hakkab tal olema multimeediakeskus raadiojaamaga kohaliku publiku jaoks, veebilehega, uudisteagentuuriga ja pressikeskusega.

Sputniku raadiosaateid hakatakse edastama moodsates formaatides, nagu digitaalne DAB/DAB+, HD-Radio ja FM ning mobiiltelefonide ja interneti kaudu. Keskmiselt pika ajaperioodi jooksul on eesmärk anda saateid eetrisse ööpäevaringselt.

„Sputniku publik koosneb miljarditest inimestest üle maailma, kes, ma olen kindel, on tüdinud agressiivsest peavoolu propagandast eetris, ajalehtedes ja televisioonis paljudes riikides, mis külvab ebakõlasid ja tallab jalge alla rahvusvahelist õigust, tervet mõistust, tõde ja fakte,“ ütles Kisseljov. „Inimesed ootavad alternatiivi ja me pakume seda, tehes Sputniku programmi kättesaadavaks üle maailma. Nõudlus on selgelt olemas.“

Sputnik loob oma multimeedia sisu vene, abhaasi, aseri, araabia, armeenia, hiina, krimmitatari, dari, inglise, eesti, prantsuse, soome, saksa, gruusia, hindi, jaapani, kasahhi, kirgiisi, läti, moldova, osseedi, poola, portugali, puštu, hispaania, serbia, tadžiki, türgi, usbeki ja ukraina keeles.

Igas Sputniku multimeediakeskuses Londonis, Washingtonis, New Delhis, Kairos, Montevideos, Pekingis, Berliinis, Rio de Janeiros, Istanbulis, Pariisis, Buenos Aireses, Belgradis, Helsingis, Minskis, Kiievis, Taškendis, Astanas, Bişkekis, Dušanbes, Suhhumis, Tshinvalis, Tbilisis, Jerevanis, Bakuus ja Chişinăus on 30-100 töötajat ning kõik on väidetavat kohalikud professionaalid.