Enam kui 30 000 täiskasvanu küsitlusel põhineva uuringu tulemused avaldati ajakirjas Journal of Sexual Behavior. Selgub, et homoseksuaalsuse aktsepteerimine on kasvanud kõigis põlvkondades, kusjuures kõige sallivamad on niinimetatud aastatuhande põlvkonna (Millennials) esindajad, vahendab AFP.

„Need suured nihked nii suhtumises kui ka käitumises toimusid vaid 25 aasta jooksul, mis viitab kiirele kultuurilisele muutusele,“ ütles uuringu kaasautor Jean Twenge, San Diego osariigiülikooli psühholoogiaprofessor.

Twenge’i sõnul viitavad need muutused sellele, et Ameerika kultuur on muutunud individualistlikumaks ning on rohkem keskendunud iseendale ja võrdsusele.

„Ilma rangete sotsiaalsete reegliteta, mis olid tavalised minevikus, tunnevad ameeriklased end nüüd vabamana oma ihatavate seksuaalkogemuste saamiseks,“ ütles Twenge.

Uuringu järgi kasvas meeste osakaal, kes olid seksinud vähemalt ühe teise mehega aastatel 1990-2014 4,5 protsendilt 8,2 protsendini.

Naiste osakaal, kes ütlesid, et on seksinud vähemalt ühe teise naisega, kerkis 3,6 protsendilt 8,7 protsendini.

Täiskasvanute osakaal, kes teatasid, et on seksinud nii meeste kui ka naistega, kasvas 3,1 protsendilt 7,7 protsendini.

Millennial’ide hulgas, kelleks uuringus loeti 2010. aastatel 18-29-aastased olnud täiskasvanuid, teatas seksuaalkogemusest samasoolisega 7,5 protsenti meestest ja 12,2 protsenti naistest.

Naiste homoseksuaalsed kogemused olid enamasti pärit noorusajast, meeste puhul ei paista aga vanus rolli mängivat.