Läbi viidud küsitlustest selgub, et venemaalased räägivad üha rohkem revolutsiooni võimalusest ja soovitavusest. 66 protsenti vastanutest rääkisid pettumusest võimudes ja negatiivsest suhtumisest seadusandluse karmistamisse, vahendab Lenta.ru.

Uuringu läbi viinud teadlased jõudsid järeldusele, et Venemaad ootavad kas massilised protestiaktsioonid, põhjalikud ümberkorraldused juhtkonnas või stagnatsioon ja väljasuremine.

Lisaks sellele märgitakse, et Putini usaldusreiting langes 2012. aasta septembriks alla 42 protsendi, mis on madalaim pärast 2003. aastat.

Toodi välja ka põhjused, miks võimude reiting langeb. Küsitluses osalenute arvates ei ole Putini valitsemisajal saavutatud mingeid märkimisväärseid tulemusi. On ainult lõputult korduvad sõnad ja lubadused.

Märgitakse ka, et vastanutele ei tundu realistlik riigi juhtkonna väljavahetamine valimiste teel. Samas väljendatakse kartusi ja hirme seoses sündmustega, mis võivad kaasa tuua revolutsiooni, harvem kui kevadel.

Uuringus öeldakse, et „keskklassi“ suhtumine Putinisse on viimaste kuude jooksul muutunud negatiivsest vaenulikuks.

Ühemõtteliselt negatiivset suhtumist näitasid küsitluses osalenud üles ka võimupartei Ühtne Venemaa vastu.

Protestimeeleavaldustel osalenuid küsitledes jõudsid uuringu autorid järeldusele, et nende hulgas pole enam ühtsust, mida võis täheldada veel eelmise aasta detsembris. 54 protsenti vastanutest teatas, et on protestiliikumises pettunud. Kodanike arvates puuduvad protestijatel säravad juhid ja arusaadavad ideed.

Uuringu kokkuvõtteks tehakse järeldus, et Vene võimude praeguse kursi jätkudes ootab vene rahvast ees väljasuremine, mida iseloomustavad õpitud abituse sündroomi tugevnemine, tööoskuste kadumine, alkoholiseerumine, sündivuse langus ja võõrtööjõu massiline sissetoomine.