Eksperdid tegid Kommersandi teatel kindlaks, et Nemtsovi tulistati selga, kusjuures teda tabas kuuesti tulistatud kuulist neli. Üks neist tabas südant ning see vigastus osutus surmavaks, vahendab Lenta.ru.

Padrunikestad äratasid Kommersandi teatel uurijates kahtlusi: kurjategija kasutas padruneid kaliibriga üheksa millimeetrit, mis olid toodetud erineval ajal erinevates tehastes. Neli padrunit olid markeeringu järgi toodetud 1986. aastal Tšeljabinski oblasti Jurjuzani mehaanikatehases ning kaks 1992. aastal Tula padrunitehases. Ekspertide arvates annab see tunnistust sellest, et kurjategijal oli probleeme laskemoonale liigipääsemisega. Tavaliselt on padrunid viiekümnestes pakkides või tuhandestes kastides.

Tapja võis kasutada Makarovi püstolit või gaasipüstolit Iž, mis on ümber ehitatud lahingpadrunitega tulistamiseks. Uurijate arvates vabanes tapja püstolist kohe, visates selle jõkke.

Üldiselt annavad mõrva toimepanemise viis, laskemoon ja muud asjaolud allikate teatel tunnistust sellest, et kuriteo panid tõenäoliselt toime mitteprofessionaalid, kes ei pruukinud teada isegi oma ohvri nime.