Politseiuurijad, kes on välja selgitamas aastaid tagasi Venemaalt tagakiusamise tõttu Inglismaale pagenud Berezovski surma asjaolusid, ütlesid ajalehele The Telegraph, et miljardäri koju on saadetud grupp keemia-, bioloogia-, radioloogia-ja tuumaeksperte, kes teostavad seal "ettevaatlikkuse mõttes" erinevaid uuringuid.

Berezovski elukoha ümber Ascot`is Mill Lane`i tänaval paigaldati eile päeval politseivalve ning majja sisse ei lastud isegi kohalikke elanikke.

Mehe surma kohta on hetkel teada niipalju, et kiirabi kutsus kohaliku aja järgi kell 15.20 miljardäri turvamees. Mees ise olevat surnud aga oma kodus vannis juba laupäeva hommikul.

Vene oligarh ja dissident Boriss Berezovski oli Boriss Jeltsini võimuloleku ajal ülimõjukas võimule lähedal seisev ärimees, ent ta kaotas Kremli soosingu 2000. aastal, kui presidendiks sai Vladimir Putin.

Berezovski mängis Putini tõusus 90ndatel suurt rolli, kuid sattus siis praeguse presidendiga vastuollu ning taandus 2001. aastal Londonisse eksiili, taotledes Suurbritannialt edukalt poliitilist varjupaika.

Mehest sai Putini suur kriitik ning ta jäi elu lõpuni Venemaal tagaotsitavaks.

Boriss Berezovski suri laupäeva keskpäeval 67-aastasena Londonis. Mehe surma põhjus seni veel teadmata.