Obama peamine küsimus Iisraelile on sama kriitiline: kas Iisrael lubab Iraani enne mitte rünnata, kui Ühendriigid sellega nõustuvad?

Mõlema riigi juhid on varasemalt väljendanud oma selget vastuseisu Iraani tuumapommi ehitamisele, samuti ei ole kumbki riik hetkeksi välistanud sõjalist sekkumist.

Möödunud nädalal Euroopa Parlamendile peetud kõnes ütles Iisraeli president Shimon Peres, et Iraan on "suurim oht maailmarahule."

Iisraeli telekanali Channel 10 ja The Times of Israel andmetel on Obamal Netanyahule kohtumisel aga konkreetne sõnum, et Iraani ründamiseks avaneb võimalus juba juunis.

Obama ütles sel nädalal Iisraeli telekanalile Channel Two, et Iraan on tuumarelva valmimisest enam kui aasta kaugusel ja kutsus Iisraeli kannatlikkusele.

Stanfordi professor Siegfried Hecker näeb ühe võimaliku ohuna potentsiaalset Põhja-Korea koostööd Iraaniga. „Kui Pyŏngyang jagab kogemusi Teheraniga, suureneb Iraani tuumaoht märgatavalt,” märkis Hecker väljaandes Foreign Poli.

Kui Pyŏngyang kaasab Iraani, muutub pilt. „Kui sel juhul Iraan peaks otsustama tuumarelvastuda, saaks ta seda teha ilma oma seadet katsetamata,” kirjutas Hecker.

Möödunud kuul hoiatas Iraani president Mahmoud Ahmadinejad, et iraanlased on valmis Iisraeli vastu minema ja ta maamunalt pühkima, kui juudiriik peaks neid ründama.