Intervjuus BBC-ile ütles Sadr, et isegi USA president George W. Bush nõustuks — okupatsiooni vastu võitlemine on õige tegu.

“Vastupanu on legitiimne igal tasandil, nii religioossel, intellektuaalsel kui ka mõnel muul,” teatas ta. “Esimene inimene, kes seda tunnistaks, oleks niinimetatud Ameerika president Bush, kes on öelnud, et “kui mu riik okupeeritaks, asuksin ma võitlusse”.”

Varem on Sadr, kes on populaarne eelkõige Iraagi vaesemate šiiitide seas, kutsunud rahvast üles ülestõusule “sissetungijate” vastu.

Intervjuus BBC-le märkis Sadr, et tal pole midagi demokraatia vastu, täpsustades, et need, kes tahavad demokraatias osaleda, peaksid seda saama.

Samas toonitas usujuht, et ta ise ei kavatse osa võtta Iraagi uue põhiseaduse väljatöötamisest või mõnest muust ametlikust poliitilisest protsessist seni, kuni riigis viibivad võõrväed.

“Mina isiklikult osa ei võta. Meie konstitutsioon on Koraan ja sunna [prohvet Muhammadi tõlgendused Koraanist — toim.] ja ma keeldun igasugusest poliitilisest rollist, kuni Iraagis kestab okupatsioon.”