Jaycee Lee Dugard, kes oli tollal 11-aastane rööviti 1991. aastal kooli bussipeatusest ning eraldati muust maailmast mitme tara, seina ja eesriidega ühe eeslinna maja tagahoovi, vahendab Associated Press.

Uurijate sõnul vägistas röövija tüdrukut ja sigitas talle kaks last, kellest esimene sündis, kui Jaycee oli 14-aastane. Lapsi, 11- ja 15-aastasi tüdrukuid hoiti samuti eraldatuna tagahoovis.

Tagahoovi ehitatud elupaika oli veetud pikendusjuhtmetega elektrivool ning seal olid hädapärane käimla ja dušš.

Inimröövis ja seksuaalkuritegudes süüdistatuna vahistati varem süüdi mõistetud vägistaja, 58-aastane Phillip Garrido. Arreteeriti ka viimase naine, 54-aastane Nancy Garrido. Võimude väitel oli naine tüdruku röövimise juures.

Garrido oli tingimisi vanglast vabastatud ja kogu lugu tekitab küsimusi, kui hoolikalt tingimisi vabastatud kurjategijaid jälgitakse. Kriminaalhooldusametnik, kes Garrido maja külastas, ei leidnud midagi kahtlast. Tagahoovi varjualune oli peidetud põõsaste, prügikastide ja presendi taha.

Naaber Helen Boyer kirjeldas Garridosid meeldivate ja sõbralikena ja ütles, et Garridod hoolitsesid Phillipi eaka ema eest.

Kogu lugu hakkas avalikkuse ette tulema teisipäeval, kui Garridot nähti koos kahe lapsega sisenemas California ülikooli Berkeleys, et üle anda religioosseid raamatuid. Sealsete politseinike arvates käitus ta lastega kahtlaselt ning tema tausta kontrolliti.

Garrido kutsuti kolmapäeval kriminaalhooldajaga kohtuma ja ta ilmus kohale koos Dugardiga, keda ta nimetas oma naiseks Allissaks, kellega tal on kaks last. Ülekuulamise käigus tunnistas Garrido Dugardi röövimise üles.

Garridot tundvad inimesed rääkisid, et mees oli viimasel ajal muutunud usufanaatikuks ja väitis, et jumal räägib temaga.