Organisatsioon Words Can Heal (Sõnad võivad ravida) käivitab Washingtoni piirkonnas telekampaania ning paneb välja plakatid, mis peavad bussides ja metroojaamades meenutama inimestele sõna võimu.

Kampaania, mille eesmärgiks on “propageerida eetilist kõnet, parandada demokraatiat”, on rahvusvahelise ortodoksse juudi haridusorganisatsiooni Aish Hatorah juhi rabi Chaim Feldi idee. Mõned kampaania lähtekohad tulenevad otseselt usust, nii näiteks öeldakse piiblis: “Hoia oma keelt halva eest ja huuli pettuse eest”.

Kampaania langeb kokku kooliaasta algusega ning selle organiseerijad viitavad USA Haridusassotsiatsiooni statistikale, mille kohaselt iga päev teeb koolikaaslaste mõnitamiste tõttu poppi 160.000 koolilast.

Words Can Heal korraldas ka arvamusküsitluse, mis näitas, et 69 protsenti vastanuist peab klatšimist probleemiks koolis, 79 protsenti tööl, 80 protsenti poliitikas ja 84 protsenti ajakirjanduses.

Rühmitust toetab vähemalt kaheksa senaatorit, teiste seas senati enamuse liider Lõuna-Dakota demokraat Tom Daschle, Connecticuti demokraat Joe Lieberman ning vabariiklased John McCain Arizonast ja Sam Brownback Kansasest.

Filmitähtedest on kampaania nõukogus Tom Cruise, tema eksabikaasa Nicole Kidman, Whoopi Goldberg ja Bette Midler.