Ušakovs ütles ajalehe Diena laupäevases lisas SestDiena ilmunud usutluses, et integratsiooni küsimuses ei ole võimalik leida ühist keelt kultuuriminister Sarmite Elertega, kelle ministeeriumi ülesandeks see küsimus on, kuna ta (Elerte) pole (puutepunktide) otsimisest huvitatud, vahendab BNS.

“Riia on paljurahvuseline linn ning me peame sellega toime tulema,” kuulutas Ušakovs, ettevalmistamisel oleva integratsiooniprogrammi detailidesse süüvimata, viidates, et selle kallal teevad veel tööd eksperdid.

Samas kritiseeris ta kultuuriministeeriumi tegevust.

“Muidugi võiks võtta eeskujuks kultuuriministeeriumi visandid (integratsioonipoliitika vallas), ent parem on seda mitte teha,” sõnas linnapea.

Ušakovs hoidus hindamast Elerte tööd integratsiooni vallas, osutades, et suhtleb niigi viimasel ajal ministriga liiga sageli.

Vastates küsimusele, kas see on hea, kui omavalitsus töötab riigist sõltumatult välja oma integratsioonipoliitikat, ütles Ušakovs: “Meil ei saa olla riigist erinevat integratsioonipoliitikat, kuna riigil seda üldse polegi!”

“Kahtlen, et praeguse kultuuriministriga oleks üleüldse võimalik mingit kompromissi leida. See ei ole tema eriala,” lisas linnapea.