„Haruldane on võimalus treenida koos kahe lennukikandjaga ja veelgi haruldasem on treenida kolmega,” ütles USA Vaikse ookeani laevastiku ülem, admiral Scott Swift oma avalduses, vahendab ABC News.

„Mitme lennukikandja löögijõudude operatsioonid on väga keerulised ja see õppus Vaikse ookeani lääneosas on tugev tõestus USA Vaikse ookeani laevastiku unikaalsele võimele ja raudkindlale pühendumusele jätkuvale julgeolekule ja stabiilsusele,” lisas Swift.

Tegemist on esimese korraga pärast 2007. aastat, kui USA merevägi sellise õppuse Vaikse ookeani lääneosas läbi viib. Eelmine õppus toimus USA-le kuuluva Guami juures.

Õppus algab homme ja jätkub teisipäevani. Selles osalevad lennukikandjate USS Ronald Reagan, USS Theodore Roosevelt ja USS Nimitz löögigrupid.

„Praegu on selle poolsaare lähedusse paigutatud kolm suurimat lennukikandjat maailmas,” ütles USA president Donald Trump teisipäeval Lõuna-Korea parlamendi ees esinedes.

USS Ronald Reagan paikneb regioonis alaliselt, kuid USS Theodore Roosevelt on Vaiksel ookeanil teel Lähis-Itta, kus vahetab välja USS Nimitzi, mis on teel koju.

USA ametnike sõnul saadab õppus kolme lennukikandjaga sõnumi Põhja-Koreale USA julgeolekualasest toetusest Lõuna-Koreale ja Jaapanile.