Pole selge, kui paljud veebilehed aktsioonist osa võtavad, kuid kampaaniaga Web Goes Silent on veebilehel Causes.com ühinenud üle 100 000 inimese ja veebilehe. Inimesed ja ettevõtted jagavad sõnumit ka Twitteris, teatab CNN.

Vaikusehetke internetis propageerib jõuliselt Silicon Valley tuntud riskikapitalist Ron Conway. Tegemist on osaga suuremast kampaaniast karmimate relvapiirangute kehtestamiseks. Conway juhib Causes.com-i kampaaniat koos teiste tuntud nimede Ryan Seacresti, Jack Dorsey, Britney Spearsi, MC Hammeri, Suze Ormani ja Tyler Florence'iga.

Causes.com on startup, mis kasutab sotsiaalmeediat, et tõsta teadlikkust, ning rahastab heategevust ja kampaaniaid.

Veebileht, mis soovib reedeses vaikusehetkes osaleda, võib teha seda iseseisvalt või manustada ametliku märgi rohelise lindiga. Saadaval on JavaScripti kood, mis teeb selle lihtsamaks. Koodi kasutavad veebilehed muutuvad taustalt halliks ning keskele ilmub valge kast kirjaga „Me osaleme rahvuslikus vaikusehetkes Sandy Hooki tragöödia ohvrite mälestuseks.“

Conway ja teised tuntud inimesed avaldasid kolmapäevases ajalehes New York Times leheküljesuuruse reklaami, milles nõudsid karmimat kontrolli relvade üle.