2006. aasta maikuus läbi viidud hukkamisel kulus 90 minutit, enne kui surmamõistetud Joseph Clarki suri, kirjutab CNN. Cincinnati föderaalkohtule esitatud hagis öeldakse, et hukkamine oli põhiseadusevastaselt julm ja ebatavaline. Tavaliselt kestab hukkamine USA-s umbes 20 minutit.

Eile saadeti vanglate ametile sõnum, milles paluti asja kommenteerida, kuid vastust sellele ei ole tulnud.

Ühes teises, eraldiseisvas hagis seadsid 15 kinnipeetavat kahtluse alla mürgisüstiga hukkamise protsessi, väites et protseduur võib põhjustada vangile hukkamise ajal kannatusi.

Vangla töötajatel oli Clarke’i puhul raskusi sobiva veeni leidmisega ning üks nende kasutatud veresoontest purunes. Hukkamist teostanud meeskond püüdis surmavat mürki manustada algse veenikateedri abil ilmselt eksikombel, tuleb välja kirjalikust tunnistusest, mille hukkamismeeskond peab kirjutama.

Kui talle üritati edutult esimest süsti teha, ajas Clark ennast lõpuks üles ja ütles: „See ei tööta.”

Kui veeni üritati teist korda leida, küsis mees lõpuks: „Kas te ei saa mulle anda midagi suu kaudu võtmiseks, et see asi ära lõpetada?”

57 aastasele Clark’ile mõisteti surmanuhtlus bensiinijaama töötaja tapmise eest Toledos 1984. aastal.

Hukkamisel esile kerkinud probleemid sundisid osariiki muutma surmava süsti tegemise protseduure, et kindlustada veresoone leidmine ning vältida sarnaseid viivitusi.

Kuid maikuus oli hukkajatel jälle probleeme ühe kinnipeetava veresoone leidmisega. Chrisopher Newton suri peaaegu kaks tundi pärast seda, kui ta hukkamisega algust tehti.