George W. Bush ja John Kerry üritasid nädalavahetusel ja esmaspäeval esineda oma tüüpkõnedega nii paljudel koosolekutel kui vähegi võimalik. Olukorras, kus kõik tähtsamad valimisteemad on juba läbi nämmutatud, keskenduvad kampaaniad sellele, et meelitada võimalikult suur hulk oma toetajaid valimiskastide juurde, teatab Washington Post.

CNN-i arvamusküsitluste põhjal tehtud analüüs näitab, et kandidaadid on valimiste eelõhtul täiesti tasavägised, Bush juhib küll mõne protsendiga üleriiklikult, kuid on Kerryga tasavägine otsustavate tähtsusega osariikides.

Kuue üleriigilise küsitluse põhjal oli Bushi toetus valimistel osaleda kavatsenud inimeste hulgas 48 protsenti ja Kerryl 46 protsenti.

Mõlemad kampaaniad väljendavad veendumust, et just nemad võidavad, kuid ilmselt saab taas otsustavaks mõnesaja või mõne tuhande hääle kaal mõnes tasavägises osariigis.

Seda arvestades on mõlemad suurparteid valmis pannud kümneid tuhandeid juriste ja vaatlejaid, kes on juba praegu alustanud üksteise ja valimiskomisjonide kohtusse kaebamisega väidetavate rikkumiste tõttu.

Kandidaadid ise ei lisanud viimastel päevadel oma tüüpkõnedele midagi uut, pikemalt ei peatunud kumbki osapool ka eelmise nädala lõpul välja ilmunud Osama bin Ladeni videolindil.

Bush esines koos oma venna, kuberner Jeb Bushiga Floridas. Ka Kerry jõudis peale esinemisi Ohios ja New Hampshireis Floridasse.

Mõlemad mehed osalesid pühapäeval jumalateenistustel. Bush, kes on ise baptist, osales katoliiklikul teenistusel, mis oli meedia eest suletud. Katoliiklane Kerry osales kahel teenistusel — katoliiklikul missal ja baptistliku neegerkoguduse teenistusel, kus ta pidas ka kõne.

Asepresidendi kandidaadid pidasid samal ajal samuti tiheda graafikuga kampaaniat, reiside Ohios, Iowas ja Pennsylvania. Bushi kaaskandidaat Dick Cheney külastas ka Hawaid, mis on siiani olnud demokraatide tugiala. Viimastel aastatel on jõujooned osariigis muutunud siiski sedavõrd, et vabariiklased loodavad osariigi valijameeste hääled seekord endale saada.