New Hamshire' osariigi suurimas linnas Manchesteris toimunud väitlus märgib uue etapi algust 2012. aasta presidendivalimiste kampaanias.
Seitse vabariiklast kritiseerisid Obama majandus- ja tervishoiupoliitikat, kuid hoidusid üksteist ründamast, vahendab BNS.

Üleriigiliselt üle kantud teledebatis osalesid pea kõik vabariiklaste põhilised pretendendid Obama vastaskandidaadi kohale: Massachusettsi endine kuberner Mitt Romney, endine esindajatekoja spiiker Newt Gingrich ja Minnesota seadusandja Michele Bachmann, aga ka endine senaator Rick Santorum, endine Minnesota kuberner Tim Pawlenty, pitsaketi eksjuht Herman Cain ja kongresmen Ron Paul.

"See president (Obama) vedas alt ja ta vedas alt ajal, kui Ameerika rahvas lootis temast töökohtade loojat ja majanduskasvu tekitajat," ütles ekskuberner Romney, kes on enamikus küsitlustes vabariiklaste esinumber.

Nelja aasta eest eelvalimistel John McCainile alla jäänud Romney kaitses oma tervishoiureformi kava, öeldes, et erinevalt Obama omast ei näe see ette maksutõusu ja on osariigipõhine. Seda kava on varem tauninud Romney rivaal Pawlenty, kes aga esmaspäevases teledebatis sellel teemal vaikis.

Konservatiivse Tea Party liikumise meeliskandidaat Bachmann kasutas võimalust, et teleauditooriumi ees oma ametlik kandidatuur välja kuulutada.

Seitsme esmaspäevasse väitleja kõrval kaalub valimismaratoniga liitumise veel mitu vabariiklast, nende seas endine Utah kuberner ja USA suursaadik Hiinas Jon Huntsman ja nelja aasta tagune asepresidendikandidaat Sarah Palin.

Arvamusküsitlused prognoosivad Obama edu mis tahes vabariiklaste kandidaadi vastu, kuid tema reitingud on viimastel nädalatel langema hakanud.