"Esialgsetel andmetel on tegemist kahe objektiga, mis said NORADi (North American Aerospace Defense Command ehk Põhja-Ameerika õhu- ja kosmosekaitse väejuhatus - toim.) katalooginumbrid 41332 ja 41333. Objektid on Maa orbiidil 97,5 kraadise kaldega," ütles USA strateegilise väejuhatuse kõneisik leitnant Martin O'Donnell CNN-ile.

Anonüümseks jääda soovinud kõrge Ühendriikide kaitseministeeriumi ametnik kinnitas, et seekordne rakett ei kujutanud USAle ega ka nende liitlastele mingit ohtu.

Põhjakorealased väidavad, et raketi üles laskmise eesmärk on puhtalt teaduslik, kuid ameeriklased, Lõuna-Korea ning isegi hiinlased leiavad, et raketikatsetuste eesmärk on luua mandritevaheline ballistiline rakett, mis lendaks välja USA territooriumini. Ka Venemaa on Põhja-Korea järjekordse raketikatsetuse hukka mõistnud.

Põhja-Korea meedia väitel saadeti raketiga orbiidile satelliit, mille eesmärki ei täpsustata, kuid öeldakse, et tegemist on teadusprojektiga.

Ühendriigid, Jaapan ja Lõuna-Korea on esitanud palve ÜRO julgeolekunõukogu erakorraliseks kogunemiseks veel tänase päeva jooksul.

Youtubes ringlev video Põhja-Korea raketi stardist: