Otsuse näol on tegemist Washingtoni seni kõige tähendusrikkama Süüria siseasjadesse sekkumise juhtumiga alates 2011. aasta märtsist, kui ülestõus president Bashar al-Assadi vastu puhkes, vahendab BNS.

"Meie otsus tugineb sellele, et rahvuskoalitsioon on nüüdseks Süüria rahva esindamiseks piisavalt laiapõhjaline, mistõttu peame seda süürlaste seaduslikuks esindajaks," ütles Obama intervjuus telekanalile ABC News.

Prantsusmaa tunnustas eelmisel kuul esimese lääneriigina Süüria rahvuskoalitsiooni ainsa seadusliku Süüria rahva esindajana. Pariisile järgnesid Suurbritannia, Türgi ning Pärsia lahe koostöönõukogu (GCC) riigid, kuid rahvuskoalitsioon ei ole kõikjalt toetust leidnud kahtluste tõttu, kas see ikka esindab kogu Süüria eripalgelist ühiskonda.

Varem teisipäeval kehtestas Ühendriikide rahandusministeerium sanktsioonid al-Qaidaga seotud Süüria ülestõusnute Al-Nusrahi rinde juhtide ja president Bashar al-Assadi režiimi toetavate omakaitserühmituste suhtes.

Ühendriikide sanktsioonid on suunatud ühtviisi nii Assadi-meelsete omakaitseüksuste kui ka terroristide vastu, kes lehvitavad võltsilt seadusliku opositsiooni lippu," ütles terrorismi ja finantsluure aseminister David Cohen.