Egiptus ja teised araabia riigid kutsusid kokku erakorralise istungi, kui Iisrael oli õhurünnakuga tapnud Palestiina islamistliku äärmusrühmituse kõrge komandöri. Sellele järgnes veel üle 20 õhurünnaku ja suurtükituli merelt, vahendab BNS.

Palestiina diplomaatide sõnul hukkus kolmapäeval aset leidnud pingete teravnemise käigus vähemalt üheksa inimest, veel kümned said vigastada.

Iisrael on öelnud, et neid sundis tegutsema üha sagenevad raketirünnakud Gaza sektorist nende territooriumile.

Iisraeli väidet, et nende aladele on Gazast sel aastal tulistatud 768 raketti, esile tõstnud Rice ütles nõukogu liikmetele: "Iisraelil, nagu ka igal teisel rahval, on õigus end kaitsta selliste kõlvatute rünnakute eest."

Kui araabia saadikud nõudsid julgeolekunõukogult Iisraeli rünnakute hukkamõistmist, siis Rice ütles vastupidist: "Vägivallale, mida Hamas ja teised terroristlikud organisatsioonid kasutavad Iisraeli rahva vastu, ei ole mingit õigustust." Rice kutsus ühtlasi vastutavaid isikuid neid "argpükslikke" rünnakuid lõpetama.

Rice'i sõnul kahjustavad raketirünnakud jõupingutusi Lähis-Ida konflikti lõpetamiseks ja iseseisva Palestiina riigi loomiseks.

"Hamas ütleb, et nende südameis on palestiina rahva parimad huvid, kuid ta jätkab vägivalla kasutamist, mis ei tee muud, kui viib Palestiina asja tagasi," ütles suursaadik.

Rice'i peetakse üheks tõenäolisemaks kandidaadiks välisministri kohale, praegune minister, Hillary Clinton, on öelnud, et ei kavatse ametis jätkata.