Rünnakuplaanide intensiivistamine annab märku, et Valge Maja ja Pentagon on jõudnud selgusele Süüria relvajõudude laiahaardelise leviku osas, kirjutab Los Angeles Times. Et president Bashar al Assadi sõjaväele mingitki kahju teha, on tarvis minna sõtta rohkemate vahendite ja rakettide sihtmärkide osas läbimõeldult kavandatud rünnakuplaaniga. Esialgsele 50 kavandatud sihtmärgile lisatakse märklauale veel hulgaliselt strateegilisi objekte.

"Sellise kaaluga rünnakule mitte vastamine suurendaks keemiarelvade taaskasutamise riski,” ütles president Barack Obama enda igalaupäevases raadioülekandes. “Samuti võivad keemiarelvad sattuda terroristide kätte, kes võiksid neid kasutada meie vastu. Mitteründamine saadaks teistele rahvastele valesignaali ning annaks märku, et selliste relvade kasutamisel ei ole tagajärgi.”

Hetkel on üheks suuremaks probleemiks rünnaku plaanimine viisil, mis annaks küll Süüriale märku, et lääneriikidel on tõsi taga, ent ei hirmutaks enda agressiivsusega liitlasi.

Ehkki ameeriklased on otsustanud rünnakule asuda, seisab takistusena ees Euroopa Liidu seisukoht, mille kohaselt ei saa Süürasse vägesid saata enne, kui selleks on nõusolek saadud ÜRO Julgeolekunõukogult.

Pentagon planeerib rünnakute muutmiseks kulutada kolm intensiivset tööpäeva, mille jooksul hinnatakse rakettide sihtmärgid üle Süüriasse paigaldatud satelliitkaamerate ja valvesüsteemide abil.