„Kui keegi sellist maksmistehnoloogiat ei aktsepteeriks, oleks väärtus null,“ ütles panga analüütikute meeskonna juht James Facuette, viidates internetikaupmeestele, kes lubavad bitcoinidega maksta.

Bitcoin ei ole nagu valuuta, sest bitcoiniga ei ole seotud mingit intressimäära, selgitas ta, tuues näite, kuidas ka USA dollar oli omal ajal nn fiat-valuuta, mis tähendab, et see ei olnud tagatud kulla ja hõbedaga, vaid selle väärtuse määras ainult suhe nõudlus ja pakkumise vahel.

Üks krüptoraha toetajatest, John McAfee viirusetõrjefirmast McAfee, ütles, et paanikaks ei ole põhjust, hoolimata krüptovaluuta turu korrektsioonidest.

Ka krüptoraha jälgiv ettevõte Coinmarketcap ei nõustu suurpanga analüütikutega, märkides, et bitcoini turu keskmine päevane maht on esitletust oluliselt suurem: 11,5 miljardit dollarit ja kogu krüptovaluuta oma ligi 27 miljardit dollarit.

Virtuaalne krüptoraha bitcoin kukkus eelmise nädala jooksul rekordkõrgelt tasemelt umbes kolmandiku võrra madalamale, märkides krüptoraha kõige kehvemat nädalat alates 2013. aastast. Kui pühapäevaks oli bitcoini väärtus 20 000 dollari lähedal, siis reedeks kukkus see 13 419 dollarini.