Panga juht Jamie Dimon ütles erakorralisel telefonikonverentsil, et kahjum võib ulatuda kuni miljardi dollarini, vahendab BBC News.

JPMorgani aktsiad langesid börsil kuus protsenti, millele järgnes teiste pankade aktsiate langus.

Ka Goldman Sachs, Citigroup ja Bank of America kandsid suuri kahjusid elektroonilistelt tehingutelt kui turg sulgus.

Dimoni sõnul oli CIO strateegia riskantsem, püsimatum ja vähem efektiivsem kui varem arvati. „Oli palju vigu, räpakust ja halbu otsuseid. Need olid karjuvad vead. Need olid ise tekitatud ja nii ei taha me äri teha,“ ütles Dimon.

JPMorgan väljus 2008. aasta finantskriisist paremas olukorras kui paljud konkurendid, sest oli vältinud riskantseid investeeringuid.

„Me tunnistame, et peame sellest õppima, me teeme selle asja korda ja liigume edasi,“ kinnitas Dimon.

Ta lisas, et pank üritab kõnealusest portfellist vabaneda „vastutustundlikul“ viisil, et minimiseerida aktsionäridele tekkivat kahju.

Dimoni sõnul keelatakse edaspidi sedatüüpi kauplemine niinimetatud Volckeri reegliga, millega ei lubata pankadel teha teatud tehinguid nende oma rahaga.

Bostoni ülikooli professori ja USA föderaalreservi endise töötaja Mark Williamsi sõnul peaksid maksumaksjad selliste kahjumite üle muret tundma.

„Maksumaksjad peavad lõpuks need „põhjaminemiseks liiga suured pangad“ välja ostma. Ja JPMorgan on just selline – see on põhjaminemiseks liiga suur,“ ütles Williams BBC-le. „Kuidas võib pank, mis peaks olema esirinnas juhtrolli võtmisel, lubada endale selliste riskide võtmist?“