Hasan väitis, et kasvatas habeme kooskõlas oma islamiusuga. Sõjaväekohtunik leidis aga, et 41-aastane Hasan ei ole suutnud esitada tõsiseid usulisi põhjendusi habeme kandmiseks, mis on armee reeglite vastane, vahendab BBC News.

Armee psühhiaatrina töötanud Hasani süüdistatakse tule avamises sõdurite pihta, kes valmistusid Fort Hoodis välismissioonile minema. Süüdimõistmise korral võib Hasani oodata surmanuhtlus.

Kohtunik kolonel Gregory Gross tegi otsuse habeme mahaajamise kohta, olles enne seda uurinud, kas Hasani juhtumi puhul võiks kohaldada föderaalseadust usuvabaduse kohta. Prokuratuur väitis, et habe raskendab tunnistajatel Hasani äratundmist.

Kuuel kohtueelsel istungil peeti Hasani habet kohtu solvamiseks ning ta saadeti kohtuhoone juures asunud treilerisse, kus jälgis istungit teleülekandena.

USA armee sundhabemeajamise määrustiku järgi peab viis sõjaväepolitseinikku kinnipeetavat kinni hoidma „mõistliku jõuga, kui see on vajalik“. Habet tuleb ajada elektrilise aparaadiga ja seda tuleb filmida. Lisaks sellele peab võimalike vigastuste puhuks saadaval olema meditsiiniohvitser.