“Operatsioon veel kestab ning me ei aruta selliste asjade suurust ja haardeulatust, kuni need pole läbi,” teatas keskväejuhatuse pressiesindaja leitnant Ryan Fitzgerald. Ta tunnistas aga, et operatsioon “Poolsaarerünnak” on üks ulatuslikumaid sõjalisi ettevõtmisi Iraagis rahu tagamiseks.

Kaheetapiline operatsioon koosnes mitmetest haarangutest Baathi parteile lojaalsete iraaklaste, maakaitseväelaste ja teiste “õõnestavate elementide” tabamiseks. USA luure andmetel on paljud neist leidnud varjupaiga mitmetes Tigrise äärsetes kogukondades Baladi linnast kirdes.

Operatsioon algas esmaspäeva hommikul, kui brigaadisuurune väeüksus asus positsioonidele poolsaare ümbrusse ja sulges arvatavate sisside põgenemisteed.

Teises etapis tungisid õhu- ja maaväed ning paatidel eriüksused poolsaarele ja vahistasid Saddamile truudeks võitlejateks peetavad isikud. Rünnakut toetasid õhust helikopterid ja sõjalennukid, ütlesid kaitseametnikud.

Kolmapäevaks oli keskväejuhatuse teatel kinni võetud 397 iraaklast ning suures koguses relvi ja laskemoona.

Kinnipeetud antakse ülekuulamiseks eriüksustele, kes püüavad hankida neilt informatsiooni, mida oleks võimalik kasutada “koalitsioonivägesid ja süütuid Iraagi elanikke ohustavate vaenurühmituste” tabamiseks.

Poolsaarel kehtestati komandanditund.

Fitzerald ütles, et kolmapäevast peale on operatsiooni laiendatud ka teistesse Iraagi osadesse, kuid neid ei soovinud ta nimetada.

Saddamile lojaalsete iraaklaste rünnakutes on alates 1. maist, mil Iraagi sõja lahingoperatsioonid lõppenuks kuulutati, surma saanud üle 40 USA sõduri.