Lisaks Al-Qaedale ohustavad USA-d ka terrorivõrgustikust indu saanud rühmitused ja isikud, kes juba elavad Ühendriikides, vahendab BNS Reutersi uudist.

"Meie riiki ähvardav terrorioht on viimase kümne aasta jooksul märkimisväärselt arenenud ja areneb edasi, nii et mõnes mõttes on meid ähvardav oht suurim pärast (2001. aasta) rünnakuid," ütles Napolitano kongressi esindajatekoja sisejulgeolekukomitee esinedes.

Tema sõnul on USA ametnikud seisukohal, et riigis elab inimesi, kes tahavad rünnaku läbi viia ning nad võivad teha seda ette hoiatamata.

Al-Qaeda ja Talibaniga seotud isikud on korduvalt üritanud rünnakuid USA vastu. Nende hulgas on näiteks nigeerlane, kes püüdis õhkida Ameerika reisilennukit aluspükstesse peidetud pommi abil ja mees, kes kavandas rünnakut New Yorgi metroosüsteemile.

"Nagu ma olen juba varem öelnud, et saa me garanteerida, et enam kunagi ühtki terrorirünnakut ei toimu ja me ei saa oma riiki klaaskupli alla sulgeda," ütles Napolitano. "Aga me teeme kõik, mis suudame, et terroriohtu vähendada."