CNN-i andmetel on praeguseks selgunud, et demokraadid saavad enda kontrolli alla neil valimistel mängus olnud 33 kohast 19 vabariiklaste seitsme vastu. Üks koht läheb suure tõenäosusega sõltumatule kandidaadile Augus Kingile. Ülejäänud kohad on veel lahtised, vahendab BNS.

Vabariiklased kaotavad Maine'i, Connecticuti ja Indiana senatikohad. Indiana läheb demokraatidele ning erakond suudab tõenäoliselt enda käes hoida ka Missouri senatikoha. Senatis enamuse saavutamine peaks lähitundidel demokraatidele vormistamise küsimuseks olema.

Järgneb ülevaade senativalimiste tähtsamatest vastasseisudest:

Arizonas juhib vabariiklane Jeff Flake 51 protsendiga häältest demokraadi Richard Carmona 45 protsendi vastu, kui loetud on 57 protsenti häältest.

Kui loetud on 58 protsenti häältest, juhib Connecticutis demokraat Chris Murphy 53 protsendiga häältest vabariiklase Linda McMahoni 45 protsendi vastu.

Floridas juhib demokraat Bill Nelson 55 protsendiga häältest vabariiklase Connie Macki 42 vastu, kui loetud on 88 protsenti häältest.

Indianas on senativalimiste võitjat veel raske ennustada, kuigi demokraat Joe Donnelly on 50 protsendiga häältest juhtimas, on vabariiklane Richard Mourdock kogunud 44 protsenti häältest, kui loetud on 90 protsenti häältest.

Maine'i osariigis võib üsna kindlalt sõltumatu kandidaati Angus Kingi võitu prognoosida, kuigi loetud on 48 protsenti häältest. King juhib 55 protsendiga häältest, vabariiklane Charlie Summers järgneb 29 protsendiga.

Kaalukeelevalimistel Massachusettsi osariigis on demokraat Elizabeth Warren juhtimas 54 protsendiga häältest vabariiklase Scott Browni 46 protsendi vastu, kui loetud on 84 protsendi häältest.

Missouris juhib demokraat Claire McCaskill 54 protsendiga häältest, talle järgneb vabariikane Todd Akin 39 protsendiga häältest. Loetud on 89 protsendi häältest.

Nebraskas juhib aga vabariiklane Deb Fischer 58 protsendiga häältest demokraadi Bob Kerrey 42 protsendi vastu. Loetud on 83 protsenti häältest.

Põhja-Dakotas on seis vabariiklase Rick Bergi ja demokraadi Heidi Heitkampi vahel tasavägine, Heitkamp on kogunud 51 protsenti häältest Bergi 49 protsendi vastu, kui loetud on 86 protsenti valimissedelitest.

Ohios juhib demokraat Sherrod Brown 49 protsendiga häältest, vabariiklane Josh Mandel on kogunud 46 protsenti, kui loetud on 80 protsenti häältest.

Pennsylvanias juhib ülekaalukalt demokraat Bob Casey 54 protsendiga vabariiklase Tom Smithi 44 protsendi vastu, kui loetud on 86 protsenti valimissedelitest.

Virginias juhib demokraat Tim Kaine 52 protsendiga häältest, tema kannul on 48 protsendiga vabariiklane George Allen, kui loetud on 88 protsenti häältest.

Wisconsinis konkureerivad demokraat Tammy Baldwin, kes on kogunud 50 protsenti häältest, ja vabariiklane Tommy Thompson, kes on kogunud 47 protsenti häältest. Loetud on umbes 65 protsenti häältest.

Senativalimistel otsustatakse 33 senatikoha saatus. Demokraadid tegid 2006. aasta senativalimistel hea tulemuse ning kuivõrd senaatorid teenivad kuus aastat, on neil sel korral 23 kohta kaitsta, vabariiklastel üksnes kümme.

Kolmekümne seitsme vabariiklase ja kolmekümne demokraadi senatikohta tänavu ümber ei valita.

Hetkel on demokraatidel senatis 53 ja vabariiklastel 47 kohta.