Reeglid lisati ametlikult salateenistuse inimressursside ja väljaõppemanuaali pärast järgmise, Fox Newsi valdusse sattunud e-kirja saatmist:

„Alkoholi võib ajutisel töölähetusel olles tööülesannete täitmisest vabana tarbida ainult mõõdukates kogustes ning alkohol on keelatud kümme tundi enne tööülesannete täitmisele asumisest ettekandmist. Alkoholi ei tohi tarbida kaitstava isiku hotellis alates kaitstava visiidi algusest. Vaata inimressursside ja väljaõppemanuaali osa PER-05(05), Erinevad reeglid.“

E-kirja saatis salateenistuse inimressursside ja väljaõppe abidirektori asetäitaja. See peegeldab pärast Colombia skandaali kehtestatud uut poliitikat. Meedia on salateenistuse agentide käitumisest lähetustel nii kodu- kui ka välismaal pärast seda palju kirjutanud.

Mida tähendab alkoholi „mõõdukates kogustes“ tarbimine, ei tea ilmselt keegi.

Salateenistuse pressiesindaja Ed Donovan põikles selleteemalisest küsimusest kõrvale. „See pole „uus“. See on lihtsalt mitme kuu taguse poliitikamuutuse administratiivne kehtestamine. Sellest poliitikamuutusest räägiti tol ajal palju,“ ütles Donovan e-kirjas. Edasistele kirjadele, milles küsiti, mida tähendab „mõõdukas“, Donovan enam ei vastanud.

Aprillis saadeti Colombiast koju 13 salateenistuse agenti, kes olid seal ette valmistamas president Barack Obama viibimist tippkohtumisel. Uurimise käigus tehti kindlaks, et kuus agenti olid toonud prostituute Cartagenas asuvasse hotellituppa.