Manning võib aga varsti vanglasse naasta, sest tema advokaadid andsid mõista, et ta keeldub taas tunnistamast uue kutse peale, mis saadeti, kui ta vahi all oli, vahendab CNN.

Manning, kes oli ulatusliku lekke eest seitse aastat vangis, keeldus märtsis vandekohtu küsimustele vastamast. Tegemist oli ilmselt WikiLeaksi asutaja Julian Assange’i tegevust uuriva föderaalprokuratuuri tegevuse ühe osaga.

Manning vabastati Virginia osariigis Alexandrias asuvast William G. Truesdale’i täiskasvanute kinnipidamiskeskusest eile, olles seal veetnud 62 päeva, sest vandekohus, mis temalt tunnistust nõudis, ei ole enam koos.

Teise kutse tunnistama tulla on esitanud teine vandekohus järgmiseks nädalaks, aga küsimused on samad, teatati eile Manningi Twitteri kontol.

„Seetõttu võib arvata, et teda süüdistatakse uuesti kohtu solvamises ja võetakse uuesti vahi alla Alexandria kinnipidamiskeskuses, võimalik, et juba järgmisel neljapäeval, 16. mail,” teatas Manningi kaitsemeeskond oma avalduses. „Chelsea keeldub jätkuvalt küsimustele vastamast.”

Manning palus varem sel kuul ametlikult kohtul end vabastada, öeldes, et miski ei veena teda tunnistama. Manningi esindajate sõnul hoiti teda kongis 22 tundi päevas.