Kataris paiknev telekanal näitas otsepilti Afganistani pealinnast, kus oli näha suitsu tõusmas hoonest, mis öeldi olevat USA saatkond.

Tule süütasid meeleavaldajad, kes protestisid USA kavatuse vastu rünnata nende riiki kättemaksuks 11. septembri New Yorgi ja Washingtoni terroriaktide eest, mille peasüüdlaseks peetakse end Afganistanis varjavat saudi multimiljonäri Osama bin Ladenit.

Tuhanded vihased afganistanlased kogunesid tühjana seisva USA saatkonnahoone juurde meelt avaldama. Kaks Talibani võitlejat kangutasid peaukse kohalt lahti USA vapi.

USA diplomaadid ja muu personal lahkusid saatkonnast vahetult enne seda, kui Nõukogude väed 1989. aastal Afganistanist välja viidi ja sestpeale olid Washingtonil Kabulis vaid üksikuid kohalikke töötajaid, valitseva Talibaniga tal diplomaatilisi suhteid ei olnud.

“Surm Bushile!” karjusid kümned tuhanded meeleavaldajad, pesmiselt valitsusametnikud ja tudengid, kes marssisid läbi linna protestiks USA nõude vastu, et Taliban annaks välja bin Ladeni.

“Me toetame islamit ja bin Ladenit,” hüüdsid nad.

Meeleavaldajad põletasid ära USA presidenti George W. Bushi kujutava nuku, rebisid tükkideks Ühendriikide lipu ning pildusid saatkonnahoonet kividega ja panid selle viimaks põlema.

“USA valitsus peaks võtma õppust meie võidust venelaste ja brittide üle,” soovitasid meeleavaldajad.

Saatkonnahoonest tõusis taevasse must suitsupilv, sellal kui Talibani võitlejad üritasid rahvast laiali ajada. Sündmuskohale saabus tuletõrje.