Pentagoni tellimusel Ameerika firma Foster-Miller Inc. projekteeritud ja valmistatud robotid klassist SWORDS oli algselt kavandatud demineerimiseks. Tegemist on Iraagis edukalt teeveeremiinide avastamiseks ning hävitamiseks kasutatava Talon-tüüpi roboti edasiarendusega. SWORDS on esimene robotimudel, mida plaanitakse kasutada reaalses lahinguolukorras, vahendab ETV Online.

SWORDS (Special Weapons Observation Reconnaissance Detection Systems) robotite standardvarustuses on automaatne vintrelv M249 kaliibriga 5,56 mm, laskekiirusega 750 lasku minutis ning kuulipilduja M240 kaliibriga 7,62 mm ja laskekiirusega 1000 lasku minutis. Robotil on suure täpsusega tulistamiseks laskemoonatagavara kokku ligi 700 padrunit. Edaspidi proovitakse robotit varustada ka granaadiheitja ja raketiseadmega.

Igat meetrikõrgust kuni seitse kilomeetrit tunnis roomikutel liikuvat robotit juhib lahinguväljal raadio teel inimoperaator, kel on kasutada robotile paigutatud neli suurendusega videokaamerat (neist üks varustatud pimedas nägemise seadmega). Kuna suurem osa roboti sõlmi ei ole kõrgtehnoloogilised, on roboti hooldamine ja remont suhteliselt odav. Ühe „terminaatori” hind on ca 200 000 dollarit.

Pentagoni tellimusel on arendamisel kaitsetööstuse firmade Lockheed-MArtin ja General Dynamics Corp. poolt ka suuremõõdulised lahingurobotid kaaluga kuni 2,5 tonni, mille kasutuselevõttu pole siiski lähiaastatel oodata.