Telekanali CNN teatel lõpetas 45-aastane Alysa Stanton lõpetas magistriõpingud Juudi liidukolledžis (HUC-JIR), mis on vanim rabide kool ja reformistliku judaismi kants USAs.

„Mu eesmärgid rabina on barjääride ületamine, sildade ehitamine ja inimestele lootuse andmine," ütles 6. juunil judaismi preestrina tööle asuv Stanton intervjuus CNNile.

„Ootan kannatamatult hetke, mil minust saab kõikehõlmava religioosse kogukonna hingekarjane, mis võtab rõõmuga oma rüppe kõiki soovijaid vastu," lisas tulevane naisrabi.

Ohio osariigist pärit naine asub tööle Põhja-Carolinas Greenville'i linnas asuvasse Bayt Shalomi kogudusse. Pikka aega on see olnud väga konservatiivne kogukond, kuid nüüd on loodud suhteid ka reformistliku judaismi vooludega.

Stanton sündis Cleavlandis protestantide nelipühilaste perekonnas, kuid kolis koos perega Coloradosse. Esimesed kokkupuuted judaismiga tekkisid tal juba lapsepõlves. Usku vahetas naine üle 20 aasta tagasi tudengipõlves. Esimeselt  ametilt on naine psühhoterapeut ja kasvatab üksinda kasutütart.

HUC-JIR kolledžis loodetakse, et tulevasest neegritar-rabist saab elus kinnitus Ameerika Ühendriikide juudikogukonna mitmetahulisest.