Raamatus „Varastatud elu“ kirjeldab Dugard oma üksildust ning sõltuvust vangistajatest Nancy ja Phillip Garridost, kes röövisid ta 11-aastaselt, vahendab BBC News.

Raamatus on üksikasjalikult ära toodud kõik korrad, kui Garrido praegu 31-aastast Dugardit vägistas. Garrido kannab praegu 431-aastast vanglakaristust 14 kuriteoepisoodi eest, mille hulgas on inimrööv ja seksuaalsed rünnakud.

Dugard rööviti oma kodu lähedalt South Lake Tahoe’s 1991. aastal, kui ta kõndis kooli bussipeatuse poole.

Dugardit hoiti koos kahe vangistuses sündinud tütrega, kes on praegu 13 ja 16 aastat vanad, Garrido maja tagahoovi telkidest ja linadest ehitatud varjualuses Antiochi linnas Californias.

„Ma elasin omaenese maailmas,“ kirjutab Dugard raamatus. „Füüsiline kuritarvitamine oli kõik, mida ma teadsin,“ lisab ta, viidates Phillip Garridole, kes võttis metamfetamiini, et suurendada võimet tüdrukut vägistada.

Dugard kirjutab, et Garrido sidus ta kinni ja rahuldas oma seksuaalseid fantaasiaid. Pärast suguühet oli aga Garridol kombeks andestust paluda.

„Ajapikku harjusin ma igasuguste asjadega,“ kirjutab Dugard.

Dugard vabastati 2009. aastal, kui politseinikud nägid Garridot koos Dugardi ja kahe lapsega California ülikooli kampuses Berkeleys ja pidasid asja kahtlaseks.