Eilne nakatunute arv ületas 24. aprilli oma, kui uusi juhtumeid oli 36 291, vahendab CNN.

Mõned osariigid on edasi lükanud piirangute lõdvendamist. Texase kuberner Greg Abbott peatas eile igasuguse taasavamise uute faaside käivitamise osariigis ja andis korralduse voodikohtade olemasolu kindlustamiseks Covid-19 patsientide raviks.

Texase suurlinnades kardetakse haigestumise „apokalüptilist” kasvu, kui viimased arengud jätkuvad.

Kui Texase praegune trajektoor jätkub, võib USA kõige hullemaks koroonapesaks kujuneda Houston, mille arvud võivad olla võrreldavad Brasiiliaga. Nakatumiste arvud kasvavad ka Dallases, Austinis ja San Antonios.

Uute nakatumiste päevasi rekordeid on purustanud kolm USA suurima elanikkonnaga osariiki California, Texas ja Florida. Florida ja Texas teatasid kolmapäeval enam kui 5000 uuest juhtumist päevas ja California enam kui 7000-st. Florida ületas 5000 piiri ka eile.

Californias on viimase 14 päevaga suurenenud koroonaviiruse patsientide arv 32% ning jõudnud kogu pandeemiaperioodi kõrgeimale tasemele. Intensiivravipatsientide arv on kasvanud 19% ja on samuti rekordiline.

California kuberner Gavin Newsom kuulutas välja eelarvealase eriolukorra, et vabastada 16 miljardit dollarit pandeemiaga võitlemiseks.

California peatab majanduse edasise avamise ja liigub isegi tagasi karmimate piirangute juurde, kui nakatumine ja hospidaliseerimine kasvavad, teatas Newsom eile.

Florida kuberner Ron DeSantis andis samuti mõista, et osariik ei lõdvenda praegusi piiranguid.

USA Haiguste Kontrolli ja Ennetamise Keskuste (CDC) juht Robert Redfield teatas, et USA on registreerinud vaid umbes kümme protsenti nakatumistest. Seega võib nakatunud olla kuni 20 miljonit ameeriklast.

Ametlikult on koroonaviirus USA-s tapnud vähemalt 122 481 inimest ja nakatunud on üle 2,4 miljoni.